Zhodnocení účasti na Olympiádě mládeže v Jablonci nad Nisou

Do krajského výběru bylo zařazeno 32 závodníků, z toho 4 ze Svitav (12,5 % výpravy). Dostali jsme se do slušné společnosti, vždyť oddíly se stejným počtem závodníků mají SCM trenéry (Sportovní Centrum Mládeže), školní atletické kluby atd. A podívejte se i na Vysoké Mýto a to, co tam dokázal Lukáš Dejdar (v současné době hlavní trenér SCM pro Pardubický kraj). Na Vysokém Mýtě a na nás je vidět, že to jde i mimo velká atletická centra a velká města.
 

 

Z 451 závodníků vybojovalo pouze osm borců 2 medaile, ale pouze jedna závodnice získala dvě zlaté (dálka, 100 m př.). Ano, správně, byla to Eliška Červená. Elišku bylo hodně vidět i v televizi, komentátoři opakovaně zmiňovali i našeho trenéra Milana Boučka, atletiku nejen ve Svitavách, ale i v Poličce, kde Eliška a její sestra Verča s atletikou začínaly, takže pro oddíl a město ohromná reklama.Pardubický kraj získal 10 medailí, z toho Atletika Svitavy 2.

Další Olympiáda mládeže je za 2 roky, takže je na co se těšit a trénovat i v budoucím ml. žactvu, nynějších přípravkách (ročníky 2008, 2009), pro které je to ve své podstatě první neoficiální Mistrovství republiky.

 

text: Josef Marek, předseda atletickéh oddílu TJ Svitavy


aktualizováno: 19.03.2024 17:49:46